Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Levering binnen 48 uur

Wij leveren elke dag uit voorraad 
door heel Nederland.

Assortiment

Centrop kiest voor duurzame energie

Burgemeester van Zaanstad opent zonne-energie installatie, grootste in Zaanstreek.

Op het eigen terrein aan de Symon Spiersweg in Zaandam van Centrop werd onlangs de bouw van de grootste zonne-energie installatie van de Zaanstreek afgerond. De installatie bestaat uit bijna 9.000 zonnepanelen, aangebracht op de loodsen, met een oppervlakte van 17.656m². De installatie kan voor ca. 800 huishoudens schone elektriciteit opwekken, waardoor de CO2 uitstoot jaarlijks met 1,6 miljoen kilo afneemt.

Op 7 maart verrichtte de burgemeester van Zaanstad de opening door een beeldscherm te activeren in de hal van het hoofdkantoor waarop alle prestaties van de installatie sindsdien zichtbaar zijn. Centrop ziet het project als een mooie toevoeging aan de voorbeeldrol van het bedrijf in maatschappelijke verantwoord ondernemen. Zo stimuleert Centrop actief het gebruik van houtproducten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is zijn wij FSC®- en PEFC™-gecertificeerd.

De schatting is dat slecht 60% van de zonne-energie zelf wordt gebruikt, de rest wordt teruggeleverd aan het net maar er wordt ook gedacht aan andere bestemmingen, waaronder een Zaans collectief, waardoor een significant aantal Zaanse huishoudens van stroom kan worden voorzien.

Zonnepanelen op dak van Centrop Houtimport